• Fri brevfrakt (spårbart från 49kr)
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 90 dagar

 Fri brevfrakt

 90 dagars öppet köp

De fem dyraste mobiltelefonerna i världen


Ett inköp av en ny telefon kräver en del betänketid då det är en kostsam produkt som finns i mängder av olika utföranden med ett flertal funktioner. För vissa är dock inte priset eller funktionerna det som räknas utan snarare hur många diamanter som ska pryda telefonen. 

 

Trots att det varje år släpps nya mobiltelefoner är det inte de senaste modellerna med flest funktioner som toppar listan för världens dyraste mobiltelefoner. Det är faktiskt lite äldre modeller som iPhone 3G och iPhone 6 som ligger i den högsta prisklassen och har gjort det sen flera år tillbaka. De höga priserna beror alltså inte på mobiltelefonens prestanda utan på dess extraordinära utföranden.

Här listas de fem dyraste mobiltelefonerna i världen. 

5. iPhone 3G King´s button

Den femte dyraste telefonen i världen är en iPhone 3G utöver det vanliga. Den lyxiga mobiltelefonen har fått namnet Iphone 3G King´s button och är tillverkad av den österrikiska designern och juveleraren, Peter Aloisson. 

iPhone 3G King´s button är tillverkad av bland annat 18 karat gult-, vitt- och rosé guld. Längs hela telefonens ram pryder 138 gnistrande diamanter linjen som består av vitt gul. Men det som har gett mobiltelefonen dess namn är den 6.6 ct stora diamanten som har tagit platsen från den vanliga hemknappen. 


iPhone 3G King´s button

Om du har några miljoner kronor över kan den här extraordinära mobiltelefonen bli din. Mobilen kostar 2.5 miljoner dollar vilket motsvarar drygt 26 miljoner svenska kronor.

 

4. Goldstriker iPhone 3Gs Supreme

Nästa mobiltelefon är designad av Stuart Hughes som driver företaget Goldstriker International. Mobiltelefonen har fått namnet Goldstriker iPhone 3Gs Supreme och är en av flera lyxiga mobiltelefoner som Hughes har designat. 

Goldstriker iPhone 3Gs Supreme är tillverkad av bl.a 271 gram, 22 karats guld. Utöver det så pryder mängder av diamanter telefonen. Apple loggan på telefonens baksida består av så mycket som 53 diamanter. Precis som på iPhone 3G King´s button är hemknappen utbytt, men här är det en ännu större diamant som har tagit dess plats. Diamanten är på 7.1 ct och ger telefonen ett unikt utseénde. Kanten längs telefonens display består av ytterligare 83 diamanter. 


Goldstriker iPhone 3Gs Supreme

Guldet och mängder av diamanter gör att den här telefonen kostar så mycket som 3.2 miljoner dollar. 

 

3. iPhone 4 Diamond Rose Edition

Den här mobiltelefon är den tredje dyraste i världen och är även den designad av Stuart Hughes. Det finns en hel del likheter mellan de telefoner som Hughes har designat vilket syns på bl.a. hemknappen, ramen och loggan. Det som gör att Diamond Rose Edition sticker ut från tidigare nämnda telefoner är att mobiltelefonen är tillverkad helt av roséguld. Mobiltelefonen pryds även med massor av diamanter, närmare bestämt 500 stycken 100 cts diamanter. Apple loggan på telefonens baksida består av 53 diamanter precis som tidigare nämnda telefonen Goldstriker iPhone 3Gs Supreme. Hemknappen är även här utbytt och består av en enda stor rosa diamant på hela 7.4 ct. 


iPhone 4 Diamond Rose Edition 

En otroligt vackert designad telefon av Stuart Hughes men även en väldigt dyr. iPhone 4 Diamond Rose Edition går att köpa för 8 miljoner dollar.

 

2. iPhone 4S Elite Gold

Ännu en telefon designad av Stuart Hughes. Närmare bestämt den telefon som kammar hem andraplatsen av de dyraste telefonerna i världen. Telefonen som ligger på 9.4 miljoner dollar är något utöver det vanliga. Den extraordinära telefonens logga och baksida är tillverkad av 24 karats guld. Utöver guldet pryds telefonens logga även med 53 skimrande diamanter. Även här är telefonens hemknapp utbytt mot en diamant, hemknappen består av en stor 8.6 ct diamant. Som att det inte vore nog får du även med en extra diamant på 7.4 ct ifall det mot förmodan skulle vara så att diamanten på 8.6 ct skulle lossna från mobiltelefonen.


iPhone 4 Elite Gold

Som pricken över i levereras iPhone 4 Elite Gold i en platinum ask som är klädd med ett flertal ovanliga stenar, bl.a. opal och charoite. Det sägs även att asken är prydd med något så otroligt som polerade ben från en T-Rex. 

 

1. Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond

Mobiltelefonen som kniper förstaplatsen gör det med råge och kostade 48.5 miljoner dollar. Telefonen är en specialtillverkad version av iPhone 6 som tillverkades av det amerikanska lyxmärket Falcon Luxury. Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond ägs enligt rykten av Nita Ambani, som är fru till Indiens rikaste man, Mukesh Ambani. 

Mobiltelefonen är tillverkad av 24 karats guld och på telefonens baksida är en enorm rosa diamant monterad. Diamanten på telefonens baksida är på 300 ct, vilket motsvarar 60 gram. Mobiltelefonen sägs även ha ett slags skydd installerat som gör att telefonen inte ska kunna hackas lika enkelt som andra telefoner. 

 


Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen