• Fri brevfrakt (spårbart från 49kr)
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 90 dagar

 Fri brevfrakt

 90 dagars öppet köp

Tips på fem bra appar att ha sommaren 2020!

Även om det i dessa oroliga tider kan kännas avlägset kommer det en sommar i år också. 

Förhoppningsvis innebär sommaren för de flesta en välbehövlig paus där man kan ladda batterierna eller planera för framtiden.

Oavsett vad du avser att använda sommaren till tror vi att någon av dessa appar kan falla dig i smaken. Vi har nämligen försökt gräva fram fem riktigt bra appar inom ganska skilda områden och genrer. Tanken är alltså att du oavsett mål och mening med din sommar här ska kunna hitta en app du kan ha stor glädje av under sommaren.

Låt oss presentera apparna du inte ska vara utan i sommar!

Om du är på resande fot så kan det vara bra att köpa en billaddare så att du kan ladda din telefon i bilen. Klicka på bilden eller på länken för att komma till våra biltillbehör: https://skalhuset.se/laddare-och-kablar/biltillbehor/

Forest – När du behöver hjälp att koppla bort omvärlden!

De allra flesta har som mål och mening med semestern att försöka finna någon slags ro och verkligen ladda batterierna inför en ny jobb- eller studiehöst. 

Då kan Forest vara appen som ger dig lite hjälp på traven och hindrar dig från att rutinmässigt kolla mailen eller börja scrolla i alla ändlösa flöden. Appen är enkel och elegant i sin utformning och bygger på följande princip:

Du planterar ett frö som ska få chansen att växa sig till ett, eller flera, träd under 10-120 minuter. Om du skulle drabbas av telefonabstinens och lämna appen under dessa minuter kommer trädet att vissna och dö.

I slutet av dagen kan du räkna dina träd och tänka att varje träd representerar en viss tid då du motstod telefonsuget och verkligen slappnade av och gav din hjärna välbehövlig vila. Perfekt för dig som har svårt att koppla bort telefonen men har en liten tävlingsdjävul i dig!

Appen är från början utvecklad för att kunna plugga eller jobba ostört, men vi tycker den funkar alldeles utmärkt för att bli av med telefonberoendet. Simply

Yoga – Home Instructor

Sommaren kan erbjuda en perfekt möjlighet att etablera en ny och hälsosam vana som håller i sig över tid och när semestern kommer kanske det är dags att ladda ned den där yoga-appen du funderat på en längre period nu. 

En stor fördel med yoga är ju att det hjälper till att dämpa negativ stress samtidigt som det erbjuder både rörlighetsträning och, beroende på nivå, även konditionsträning.

Denna app passar perfekt för både den som är nybörjare till yoga och den som har tidigare erfarenhet och ser ett bra tillfälle att återuppta en god vana. I appen kan du välja mellan flera olika nivåer både vad gäller tid och svårighetsgrad. Det innebär alltså att du kan jobba dig uppåt och inte behöver känna dig stressad över att inte kunna allt på en gång. Appen erbjuder även streamade yogaklasser vilket vi tycker är härligt.

Sammantaget är det en app som passar dig som vill nyttja semestern till att bli rörligare och starkare samtidigt som du lär dig att slappna av.

Om vi har tur med vädret är det också en fantastisk aktivitet att bedriva utomhus!

Duolingo – Om du vill addera ett språk!

Duolingo är en app som exploderat i popularitet under de senaste åren. Vi har testat den och förstår varför.

Som namnet antyder är det en applikation som är designad för att lära användaren ett nytt språk. Nu när det knappast blir någon utomlandsvistelse till sommaren kan du passa på att dig lite fraser att använda nästa gång du får möjligheten att besöka ditt favoritresemål. 

Appen erbjuder möjlighet att på ett roligt och stimulerande sätt angripa språkinlärning och är utformad av språkexperter för att underlätta inlärningen så långt det går. Detta tycker vi avspeglar sig i funktionerna och det känns alltid utmanande utan att bli för svårt.  Över 35 olika språk finns inladdade i appen vilket ger dig stora valmöjligheter att själv välja det språk som passar dig.

En kanonapp för dig som vill förena nytta med nöje under sommaren. För att verkligen få ut det mesta skulle vi rekommendera att du laddar ner appen tillsammans med en vän eller partner så att ni kan pusha varandra och lära tillsammans. Precis som med all inlärning och framgång är det ju roligare om man delar den med någon. Om du har barn kan det även vara en riktigt rolig och lagom utmanande syssla att bedriva med dem!

Att använda appar drar batteri och om man är på resande fot så kanske man inte har tillgång till ett eluttag. Då kan man skaffa en powerbank så att man slipper oroa sig för batterinivån. Klicka på bilden eller på länken för att komma till våra powerbanks: https://skalhuset.se/laddare-och-kablar/powerbanks/

7 Minutes – Ett snabbt men effektivt pass!

Att enbart använda sommaren till att slappna av och äta god mat brukar sällan bli hållbart eller särskilt intressant i längden. Att få till några träningspass i veckan är perfekt för att få viktiga hormoner i balans och verkligen kunna njuta till fullo av sommaren.

Vi rekommenderar 7 Minutes eftersom det är en app som inte kräver någon utrustning och du får ett snabbt och effektivt pass där hela kroppen stimuleras. Flexibiliteten och smidigheten är därmed stor och du kan utan problem riva av ett snabbt pass såväl inomhus som utomhus.

Om du tycker sju minuter är för lite går det alldeles utmärkt att upprepa passet flera gånger. På så sätt kan du också hitta ett bra sätt att utmana dig själv kontinuerligt, då du kan lägga till en ytterligare omgång om det börjar bli för lätt.

Gratisversionen av appen erbjuder själva sjuminuterspasset och vi tycker det är en app som gör jobbet bra utan att du nödvändigtvis behöver göra något köp i appen.

En app för dig som är lite bekymrad över hur formen ska hålla sig över sommaren eller för dig som helt enkelt vill få en helkroppsgenomkörare dagligen för att gynna både det fysiska och psykiska välmåendet. 

Mindfulness Appen – Meditation för alla

Sommaren måste vara den perfekta tiden för att äntligen kicka igång mindfulness eller meditation. Att verkligen aktivera alla sinnen och ta in alla fantastiska syn- och hörselstimulin kan vara en livsomvälvande upplevelse för många.

Mindfulness eller meditation är en aktivitet som ofta får flytta på sig under vardagslunken, trots att man vet att långsiktigt goda effekter troligtvis kommer som ett brev på posten vid kontinuerlig användning. Men nu kan det vara dags att etablera den goda vanan och varför inte försöka få med familj eller vänner på tåget?

När det gäller mindfulness hör det ofta till saken att det känns lite tråkigt och oinspirerande till en början, men om du eller ni håller ut ett par veckor kommer troligtvis resultaten och lugnet att infinna sig.

Den här appen erbjuder både guidade och tysta meditationer med klockor och sträcker sig från 3 till 30 minuter. Bra för den som vill börja på en lite lägre nivå för att långsamt jobba sig uppåt. Skulle du fastna för mindfulness finns möjligheten att uppgradera till en premiumversion.

Summerat är det en app som kan hjälpa dig att vara mer i nuet och verkligen njuta av de sommaraktiviteter som ligger framför dig. 

En app för dig som vill hitta det inre lugnet under sommaren!

Har du tillgång till ett eluttag så kan du ladda din mobil med en vanlig eladapter. Eladaptrar (och kablar) till alla möjliga telefoner hittar du genom att klicka på bilden eller länken: https://skalhuset.se/laddare-och-kablar/laddare/

Sammanfattning

Nu hoppas vi verkligen att någon av dessa appar faller dig i smaken och kan förgylla din sommar eller semester. 

Att vår sommarlista fick en inriktning mot träning och hälsa är för att vi anser sommaren vara den bästa årstiden att faktiskt hitta nya och hälsosamma vanor. Det är också lätt hänt att falla ur rutinerna en aning under sommarperioden och då blir det ofta svårt att upprätthålla välmående. 

Slutligen vill vi önska dig en riktigt trevlig sommar och håller tummarna för att någon eller samtliga av dessa appar kan hjälpa dig med just det!

Ha en fortsatt trevlig dag!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen