• Fri brevfrakt (spårbart från 49kr)
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 90 dagar

 Fri brevfrakt

 90 dagars öppet köp

När du genomför ett köp godkänner du våra köpvillkor samt vår Integritetspolicy

 

Bekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi dig en bekräftelse per e-post. Det är bra om du sparar detta mail för att ha till hands vid eventuell kontakt med kundtjänst.

 

Avbeställning

Du kan avbeställa din order om du kontaktar oss inom 15 minuter från att ordern har lagts. Om du gör detta via mail, kan vi inte garantera att vi hinner läsa ditt mail innan 16.00. Vi återbetalar då hela din betalning vid köp med kort eller direktbankbetalning och om du valt att betala mot faktura så krediterar vi din faktura. Om avbeställning sker efter att ordern har skickats så gäller ångerrätten.

 

Betalning

Klarna

Klarna Checkout gör det enkelt, flexibelt och tryggt för dig att handla på nätet. Genom att besvara ett par frågor identifierar du dig enkelt och du kan välja den betalmetod som passar dig bäst.

En finess med Klarna Checkout är att vi skiljer på köp och betalning. Först bekräftar du ditt köp och sedan väljer du hur du vill betala. Antingen med Klarna faktura eller Klarna konto – eller med kort eller banköverföring. Allt är lika säkert.

Swish

Du kan även betala med Swish. Det är då bara att välja "Betala med Swish? Klicka här!" i kassan, fylla i era uppgifter och öppna Swish-appen för att bekräfta köpet.

 

Frakt och leveransvillkor

Inom Sverige

PostNord Brev: 0 kr - Det förvalda alternativet skickas som ett vanligt brev med posten (ej spårbart) Är brevet för stort, kommer du få en avi för att hämta ditt brev på närmaste ombud. OBS. Endast privatpersoner

Schenker Spårbart: 49 kr - Med Schenker Spårbart kan du spåra din beställning och du får ett sms när din order finns att hämta hos ditt närmaste Schenker-ombud. Detta alternativ är gratis om du handlar för mer än 1500kr. Privat och företag.

PostNord Spårbart: 79 kr - Med PostNord Spårbart kan du spåra din beställning och du får ett sms när din order finns att hämta hos ditt PostNord-ombud. PostNord Spårbart är gratis om du handlar för mer än 2000kr. Privat och företag.

Företagspaket: 99kr - Direktleverans till ert företag. Leverans sker mellan 8-17 vardagar. Om ingen är på plats för att emotta försändelsen kommer en extra utkörning att krävas varvid en avgift på 300kr debiteras kund. Beställningar avgår ifrån oss varannan vardag för att spara på miljön. Detta fraktalternativ är kostnadsfritt över 5000kr OBS. Endast företag

 

Spårbar frakt via Schenker eller Postnord kan EJ skickas till boxadress.

OBS. Det är mycket viktigt att den uppgivna adressinformationen är korrekt. Vid felaktiga adressuppgifter (tex fel postnummer) tillkommer extra avgift från fraktbolagets sida på 250kr exklusive moms. Vi förbehåller oss rätten att debitera dig som kund denna kostad.

 

Till Norge

Frakt Norge: Fast frakt på 29 NOK oavsett hur mycket du köper. När beställningen skickas från oss, erhåller du ett sändningsnummer så du kan spåra din beställning via PostNord.se

 

Till Finland

Frakt Finland: Fast frakt på oavsett hur mycket du köper. När beställningen skickas från oss, erhåller du ett sändningsnummer så du kan spåra din beställning via PostNord.se

 

För outlösta paket debiterar vi kunden en frakt- och hanteringsavgift.

Privatpersoner: 150 kr
Företag: 300 kr

 

Utsändning
Stopptid för utleverans samma vardag:
Företagspaket: 13.30
Schenker spårbart: 13.30
PostNord spårbart: 14.30
Brevfrakt 16.00

Leveranstid inom Sverige

PostNord och DHL har en leveranstid på normalt 1-3 arbetsdagar.
Detta är leveranstid enligt information från PostNord samt DHL. Vänligen notera att avvikelser kan förekomma som ligger utanför SkalHusets kontroll, vilket kan påverka leveranstiden.

 

Leveranstid utanför Sverige

Normal leveranstid är 1-5 dagar. Vänligen notera att avvikelser kan förekomma som ligger utanför SkalHusets kontroll, vilket kan påverka leveranstiden.
 


90 dagar öppet Köp

Öppet köp gäller inom 90 dagar från att du mottagit leveransen. För att kunna använda er av öppet köp får ej produkten/produkterna vara använda samt att förpackningen ej får vara öppnad eller skadad. Originalförpackningen skall alltid skickas med. Om produkten/produkterna är använda eller förpackningen bruten slutar de 90 dagars öppna köpet gälla, då gäller ångerätten.

Du skickar då tillbaka produkten/produkterna tillsammans med ert ordernummer samt att du skriver "Öppet Köp" på plocklistan, försändelsen bör vara väl förpackad så att den inte går sönder under transporten. Vi rekommenderar att ni skickar tillbaka produkten/produkterna spårbart.

Returkostnaden står du som kund för om du ångrat köpet. Vänligen notera att om du använder samma brev som produkten/produkterna kommer i, måste du själv frankera brevet. Har ej brevet frankerats tar vi ut en avgift om 90kr för våra och PostNords omkostnader.

 

Ångerrätt

Du har i enlighet med distansavtalslagen rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du tagit emot varan. Vissa varor omfattas ej av ångerrätten, vänligen se nedan.

Varan måste returneras oanvänd och tillsammans med originalförpackningen. Se till att din retur är märkt med ditt ordernummer och är väl förpackad så att den inte går sönder under transporten. Du som kund ansvarar för att varan kommer fram till oss och att varan då är i gott skick. Vi rekommenderar att du skickar din retur spårbart. Om ni väljer att skicka returen som spårbart så välj PostNord som transportör, då vi endast hämtar ut spårbara försändelser från PostNord, inga andra transportörer. SkalHuset.se förbehåller sig rätten att ta ut en avgift för eventuell värdeminskning och dra av det från returbeloppet. Vi förbehåller oss även rätten att inte acceptera använda produkter i retur.

Precis som vid öppet köp står du som kund för returkostnaden om du ångrat ditt köp. Vänligen notera att om du använder samma brev som produkten/produkterna kommer i, måste du själv frankera brevet. Har ej brevet frankeras tar vi ut en avgift om 90kr för våra och PostNords omkostnader.

 

Produkter som ej omfattas av ångerrätt

1) Varor som beställts efter särskilda önskemål. Till exempel ej lagerförda varor som beställs hem specifikt efter kundens önskemål.

2) Varor som är plomberade.

3) Varor med bruten försegling som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl (exempelvis hörlurar).

 

Observera att ångerrätt ej gäller företag.

 

Reklamation & Säljarens Garanti

Det flesta reklamationer kan lösas via mail, vi ber er därför att EJ göra någon retur på reklamationer innan ni har varit i kontakt med oss via mail.

Alla varor sänds kontrollerade och felfria. Om det ändå mot förmodan skulle vara fel på en vara/varor så har kunden rätt till att få varan reparerad eller ersatt med en ny enligt konsumentlagen. Reklamation ska ske inom 3 dagar från att du mottagit din beställning, så byter vi ut den direkt. Skalhuset.se står för omkostnader av porto/frakt. Vid återbetalning av returfrakt följer vi PostNords gällande kostnadstabell för A-post. Väljer du som kund ett osedvanligt dyrt fraktalternativ står SkalHuset.se ej för mellanskillnaden.

Vi följer konsumentköplagen om 3 års reklamationsrätt. För att du ska kunna reklamera en vara krävs att felet fanns från början. Du får alltså inte själv ha orsakat felet.

Skador som uppstår vid felaktig användning eller montering, går ej att reklamera. Detta gäller tex felaktigt monterade skärmskydd då denna typ av produkt kräver noggrannhet för att fungera optimalt.

Observera att de press/produktbilder vi använder oss utav, ger en indikation om hur produkten ser ut. På grund av ljussättning, tillverkningsmaterial och inställningar på bildskärm - kan färger och nyanser skilja sig från bild till fysisk vara i dagsljus. Detta gäller tex nyanser av silver och guld till ljusare såsom champagne eller beige. Detta är normalt och är inget giltigt skäl till reklamation. Vi strävar efter att använda bildmaterial som på bästa sätt ger en så representativ bild av produkten som möjligt. Ett fåtal bilder är retuscherade för att på bästa sätt spegla verkligheten.

I vissa fall kan design på specifika varor skilja sig något från produktbild. Detta beror på att tillverkare utvecklar produkter kontinuerligt och ibland justerar detaljer under produktionsfasen. Ett bra exempel på detta är tex skärmskydd som i vissa fall har heltäckande skydd för mobiltelefonens kameraoptik istället för en utskuren öppning. Produktens kvalitet är dock alltid likvärdig eller förbättrad.


Var vänligt ta kontakt på förhand om du önskar att reklamera en vara/varor.

Garanti

Alla produkter levereras med minst 6 månaders fabriksgaranti från levereringsdatum om inte annat uppges i produktbeskrivningen.

 

Returer

Var vänligt ta kontakt på förhand med vår kundtjänst om du önskar returnera en vara.

Har ni skickad med er följesedel i returen behandlas denna inom 5 dagar från det att vi mottagit returen, oftast snabbare än det. Skickas returen tillbaka utan följesedeln hamnar returen i det manuella flödet och kommer behandlas inom 10 arbetsdagar.

Skulle avvikelser från detta ske, kontaktar vi dig via mail.


Byte av beställd produkt

Har du beställt en produkt som inte passar eller på något sätt inte är nöjd med din produkt och önskar en annan? Det görs enklast att du beställer den önskade produkten och sedan returnerar den felaktiga till oss! Din nya beställning levereras till dig inom 1-3 arbetsdagar och din retur behandlas inom 5 arbetsdagar från att vi mottagit denna. När din retur blir behandlad får du ett mail av oss och vi krediterar er återsända beställning. Återbetalning sker via Klarna, till samma konto som du gjorde betalningen ifrån.

Vid retur av ert felköp är det ångerrätten som gäller, och er retur måste vara oss tillhanda inom 14 dagar från att vi mottagit ert mail.

 

 

Ej returnerad produkt

 

Om du som kund ska skicka tillbaka en produkt på grund av byte, reklamation, felskickad produkt, skadad produkt eller liknande efter överrenskommelse där vi önskar produkten åter och ej gör detta, kommer vi fakturera dig som kund för kostnaden för denna produkt samt en administrativ kostnad på 100kr.

 

Försäljning till minderåriga

Vi ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande. Vid godkännande bekräftar du att du följer detta.

 

Vi följer lagen om distansavtal.

 

Information för företagskunder

 

Fakturaköp

Nu kan även företag handla på faktura direkt i kassan via Klarna. I Klarna Checkout, klicka på "Företag?" och följ instruktionerna. OBS. Handlar du som företag måste du välja fraktalternativen "MyPack" eller "DHL Företagspaket".

 

 

Högre antal än lagerfört eller annan vara

Finns det för få i lager eller vill du köpa en liknande produkt som vi inte har på hemsidan, tveka inte att höra av dig så ska vi försöka få fram det du vill ha. Skicka då mail till henrik@skalhuset.se eller ring oss på 010-1889909 mån - fre 09 -13.

 

Kontaktinformation

SkalHuset.se
C/O Lowwi AB
Gränsbovägen 4A
15242 Södertälje

Mail: support@skalhuset.se

Kundtelefon: 010-1889909
Telefon och chatt:
Måndag - Torsdag: 9.00 - 13.00 samt 14.00 - 16.00
Fredag: 10.00 - 13.00


Org.nummer: 556881-9238
Företagsnamn och juridiskt namn: Lowwi AB
Godkänd för F-skatt


Force Majeure

Säljaren ansvarar inte för förseningar orsakade av omständigheter som Säljaren inte kunnat råda över såsom exempelvis allmän arbetskonflikt, krig, eldsvåda, blixtnedslag, terroristattack, ändrad myndighetsbestämmelse, tekniska problem, fel i el-/tele-/dataförbindelser eller annan kommunikation samt fel eller försening i tjänster från underleverantör på grund av omständighet som här angivits. Dessa omständigheter ska utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder.

 

 

Eventuell tvist ska lösas av antingen Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige eller European Commission Online Dispute Resolution (EU ODR).

ARN: https://www.arn.se/

Allmänna Reklamationsnämnden
Box 174
101 23 Stockholm

EU ODR: https://ec.europa.eu/odr

Produkten har blivit tillagd i varukorgen