• Fri brevfrakt (spårbart från 49kr)
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 90 dagar

 Fri brevfrakt

 90 dagars öppet köp

Huawei P40 Lite

För den som har bestämt sig för att gå på en lite billigare budgetmodell finns det alltså två P40-alternativ att välja mellan. Det uppenbara är att denna, något dyrare modell, har ett dubbelt så stort lagringsutrymme vilket givetvis innebär ett högre pris.

När vi granskar telefonen kan vi dock konstatera att telefonerna skiljer sig ganska markant även på flera andra punkter och det ska vi titta på lite mer noggrant nedan.

Skärmen – Skillnad i både storlek och upplösning

Denna modell kommer med en 6,4 tums pekskärm och är alltså försumbart större än sin budgetkollega. Mer intressant är det att göra en jämförelse avseende telefonernas skärmupplösning. Den här modellen kommer nämligen med 2310*1080 vilket ska ställas i relation till 1560*720 på budgetkonkurrenten. Alltså en ganska radikal skillnad när det kommer till skärmupplösning och något som absolut är värt att ha i åtanke när du överväger en av dessa telefoner.

Vill du skydda din skärm så hittar du skärmskydd till Huawei P40 Lite här nedan:
https://skalhuset.se/mobiltillbehor/huawei/huawei-p40-lite/huawei-p40-lite-skarmskydd/

Kameran – Relativt lika!

Om du funderar på att betala tusenlappen extra för denna modell är det inte på grund av kameran du ska göra det. På kamerafronten är nämligen telefonerna i stort sett identiska och du får en helt ok kamera oavsett vilken av modellerna ditt köpbeslut landar i.

Prestanda och lagring – Ganska stora skillnader!

Det är i denna kategori som vi hittar de huvudsakliga och mest avgörande diskrepanserna. Denna modell har begåvats med Kirin 810 octa-core processor och 6GB RAM. I relation till budgetkollegan är detta betydande uppgraderingar som helt klart kommer inverka på telefonens kapacitet och flyt.

Sen har vi också det som vi var inne på tidigare, den stora skillnaden i lagring. Här kommer den dyrare varianten med dubbla lagringskapaciteten vilket givetvis är en ganska radikal skillnad.

Som vi ser är det alltså här tusenlappen extra framförallt härstammar ifrån. Sen är det upp till var och en att bedöma hur mycket dessa uppgraderingar är värda.

Batteri och laddning – Vissa skillnader även här!

Även i funktioner och kapacitet kring batteriet går det att finna information som talar i denna modells favör.

Batteriet kommer med 4200 mAh-kapacitet vilket är en aning högre än kollegans. Den stödjer även 40W Super Charge snabbladdningsteknik, något som inte erbjuds i den billigaste modellen.

Sammanfattning – Hur ska man tänka?

Som du kan se finns det en hel del skillnader mellan dessa två modeller. Kan tyckas vara ett ganska oväntat drag från Huaweis sida där vi inte riktigt ser tanken bakom att ha två modeller i budgetklassen.

Är priset den absolut viktigaste faktorn och din ekonomi inte tillåter några som helst utsvävningar är den billigaste modellen ett rimligt alternativ. Om du däremot har lite marginal ser vi stor uppsida i att faktiskt köpa den dyrare av de två budgetvarianterna. 

Som vi sett i jämförelsen är det inte bara lagringskapaciteten som skiljer, utan det finns egentligen ganska påtagliga skillnader funktionsmässigt i alla delar som vi tittat på.

Om du däremot enbart är ute efter att få en liten uppgradering på kameran är det inte rimligt att betala extra, då denna modell har i stort sett identisk kamerafunktion.

Summerat skulle vi rekommendera att om du har möjlighet och lite marginal i plånboken så bör du välja den dyrare modellen.

Vi vill också poängtera att ingen av modellerna kommer i närheten av samma nivå som P40 och P40 Pro, utan det är mobiler i ett helt annat segment och därmed en helt annan prisklass.

Här hittar du alla våra tillbehör (såsom fodral och skal) till Huawei P40 Lite:
https://skalhuset.se/mobiltillbehor/huawei/huawei-p40-lite/

Hoppas du blev lite klokare av att läsa denna artikel!

Vi önskar dig en fortsatt trevlig dag!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen