• Fri brevfrakt (spårbart från 59kr)
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 90 dagar

 Fri brevfrakt

 90 dagars öppet köp

Miljövänliga skal och fodral – Ett måste för den miljömedvetne!

Fler företag och tillverkare börjar förstå vikten av att producera sina produkter i miljövänliga material eller med miljön i åtanke. Detta är givetvis något vi uppskattar och har därför tagit in miljövänliga skal och en del andra tillbehör från en rad tillverkare som låter sina produkter genomsyras av ett genuint miljötänk.

Här kanske du tänker att miljövänliga produkter måste kompromissa med funktionalitet men så är inte alltid fallet. Detta är något vi givetvis haft i åtanke och tittat noggrant på när vi bedömer skal och fodral.

Vi kommer nu titta lite närmre på en rad tillverkare som platsar i den miljömedvetna kategorin och vad som är signifikativt för just den enskilda tillverkaren. Flera av märkena har ett miljötänk i grunden men angriper frågan på lite olika sätt och med lite olika material.

Nu tittar vi närmare på några tillverkare som verkligen har miljötänket i förgrunden.

Pela – Hållbarhet och vacker design i miljöformat!

Tillverkaren Pela kommer med en rad produkter som verkligen har miljötänket i grunden utan att kompromissa med varken hållbarhet eller vacker design.

Kombinationen av ett riktigt slitstarkt skal som effektivt skyddar din mobiltelefon från repor och samtidigt är 100% komposterbart är riktigt imponerande.

Materialet är en kombination av bioplast, elastomerer och linstrån och har även genomgått testning för ftalater, bisfenol A, kadmium och bly och visat sig rent.

Självklart har skalen därmed ett betydligt lägre koldioxidavtryck än traditionell plast.

Som om det inte vore nog går det till och med att kompostera skalet i hemmet och även förpackningen är genomtänkt för att ha så liten miljöpåverkan som möjligt.

Här har den miljömedvetne alltså ett klockrent alternativ utan att göra avkall på andra praktiska funktioner som man ju gärna vill ha av ett skal.

PROTEKTIT – Biologiskt nedbrytbar kvalité!

Från PROTEKTIT hittar vi skal som är genomtänkta för att passa dig som alltid har miljötänket med dig i bakhuvudet. 

Skalen är nämligen till 100% tillverkade i nedbrytbart material. Materialet består av bioplast, PBAT samt trä- och växtfibrer. Detta gör att hela skalet är komposterbart och helt biologiskt nedbrytbart.

Att företaget har ett helhetsgrepp med sig avspeglar sig i att även förpackningarna till skalen är helt komposterbara och fria från plast.

Summerat är det ett jättefint alternativ för dig som vill ha ett fint skal och samtidigt hjälpa miljön på traven!

KEY – En av nycklarna till ett miljömedvetet val!

Den svenska tillverkaren Key är en annan tillverkare som tar miljömässig hänsyn i sin tillverkning av skal.

Skalen från Key som kallas made from plants är tillverkade i 50% biologiskt material i form av vetesstrå och 50% återvunnen plast. 

Skalen från Key är alltså inte komposterbara i likhet med de två föregående tillverkarna, men har ändå ett tydligt miljötänk i sina produkter. Att förpackningen är fri från tungmetaller och skadliga kemikalier kan vi se som ett tecken på att det rör sig om ett helhetstänk.

Tyvärr är det ju också så att plast är svår att göra sig av med vilket gör att även tillverkning med återvunnen plast många gånger får betraktas som ett miljömedvetet alternativ.

Skalen är både trevliga att titta på och hålla i!

XQISIT – Kombinera ditt köp med välgörenhet!

XQISIT är en annan tillverkare som sticker ut med en fräsch och miljömedveten infallsvinkel.

De flexibla skalen är framställda av biologiskt nedbrytbart material och är därmed ett bra alternativ för dig som gärna undviker plasten. 

När det gäller ECO Flex-skalen har företaget även beslutat att skänka en del av intäkterna för varje enskilt sålt skal. Environmental Defense Fund är det som tilldelas pengarna och du kan därmed vara säker på att göra miljön en tjänst i dubbel bemärkelse när du inhandlar ett skal från XQISITs ECO Flex-serie.

Perfekt för dig som vill två flugor i en smäll och gynna miljön från två olika infallsvinklar!

Urban Armour Gear – Miljö och funktionalitet!

Ett annat märke som visar framfötterna i relation till miljötänk är Urban Armour Gear. 

Du ska då framförallt hålla utkik efter deras Outback-serie som är 100% komposterbar och möter EU:s hårda riktlinjer för komposterbara material. 

I tillägg till att materialet är komposterbart kan vi också notera att ingen plast, lim eller bindemedel finns i produkten. 

Självklart är ett miljövänligt skal i sig positivt, men vi ser såklart gärna att skalet även är funktionellt och väl genomtänkt designmässigt. Urban Armour Gears skal är både stöttåliga och Qi-kompatibla vilket gör att du får en fin kombination av miljötänk och praktikalitet. 

Om du är ute efter en kombination av ett stöttåligt och miljövänligt skal kan Urban Armour Gear vara ett bra alternativ att överväga!

Ocean 75 – Skal med havet i fokus!

Ocean 75 är ett företag som har miljötänket som sitt främsta signum. Som namnet antyder har man framförallt riktat in sig på omtanke om haven.

De miljövänliga skalen från Ocean 75 är alltid tillverkade av minst 90% återvunnen hårdplast. Den plast som används kommer primärt från fiskenät som tidigare fastnat och skräpat ner, samt försämrat livsmiljön i våra stora hav.

Ocean 75 är alltså med och samarbetar kring att rensa haven från plast och använder och återvinner sedan denna plast för att skapa riktigt bra mobilskal. 

Designmässigt kan du många gånger känna igen skalen på dess speciella utformning där skyddet kommer i vågform. En läcker och talande detalj!

Vid inköp av ett skal från Ocean 75 hjälper du också till genom att de donerar pengar till en välgörenhetsorganisation som särskilt inriktar sig på att skydda och hjälpa haven.

Dess skal är alltså inte 100% komposterbara utan tillverkade av återvunnen hårdplast.

Ett mycket fint alternativ för dig som är miljömedveten och har en extra förkärlek till jordens hav!

Elements – Miljöskal med premiumtyg!

Från Elements hämtar vi grymma skal tillverkade i återvunnen hårdplast och exklusivt tyg.

Alla tyger är skapade av återvunnet material och därmed hållbart och miljövänligt. Skalet är givetvis även fritt från skadliga kemikalier och tack vare detta helt säkert för barn. 

En läcker kombination av miljötänk, hög kvalitet och en grym känsla i tygerna är vad som präglar dessa skal från Elements.

Materialen har även testats under extrema förhållanden för att säkerställa att skalen kan leverera när omständigheterna inte är optimala. Materialet tål bland annat långvarig exponering mot saltvatten och ättika. Dessa tester skvallrar om att Elements inte tummar på kvalitet i sin jakt på att skapa miljövänliga skal.

XQISIT – Snygga och miljövänliga fodral till AirPods!

XQISIT bygger inte bara miljövänliga skal utan har även skapat en bra produkt i förhållande till förvaring av dina AirPods.

Eco Case kallas skalet som kombinerar skyddande av dina hörlurar med ett bra miljötänk. Det omgivande höljet är slitstarkt och funktionellt, och när du inte längre behöver skalet eller det har blivit utslitet kan du enkelt slänga det i komposten. Materialet är nämligen 100% komposterbart och du behöver inte oroa dig för att det lämnar några giftiga rester.

På funktionssidan kan vi glatt meddela att skalet är kompatibelt med trådlös laddning samt skyddar väl mot repor och stötar. På detaljfronten finns det även ett fäste för hals- eller armband.

Ett fantastiskt alternativ för dig som vill ha ett miljövänligt och snyggt alternativ till det något plastiga originalet.

Sammanfattning

Efter den här artikeln hoppas vi att du fått grym koll på vilka alternativ som finns på marknaden när det kommer till miljövänliga mobilprodukter.

Att få möjligheten att kombinera med miljötänkt med funktionalitet är ett växande intresse bland allmänheten som förväntas växa under de kommande åren. 

Perfekt för oss som gärna ser att tillverkarna tänker till!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen