• Fri frakt över 200kr (spårbart från 59kr)
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 90 dagar

  Fri frakt över 200kr

  90 dagars öppet köp

Samsung Galaxy S22-serien: Allt du behöver veta

 

Vilken sida av slagfältet står du på egentligen, hos Apple eller Samsung? Inbitet Samsung-fan eller inte – S22-serien har minst sagt mycket att erbjuda! Om du är en trogen Samsung-anhängare kan vi bara gissa att du sitter som på nålar inför det efterlängtade släppet som förväntas gå av stapeln i februari 2022. Med tanke på S21-seriens succé lär du definitivt inte bli besviken på den nya uppdateringen heller. Än så länge är ingenting hugget i sten men det har florerat många rykten och kommit ut läckor kring S22-serien under det gångna året. Vad kan du egentligen förvänta dig för grymma egenskaper hos Galaxy S22, Galaxy S22 Plus och Galaxy S22 Ultra? Här reder vi ut alla frågetecken!

Största skillnaderna från S21-serien

Många egenskaper från S21-serien kommer givetvis även tillämpas i S22-serien. Bland annat RAM-minnet och lagringskapaciteten sägs förbli oförändrade inför det nya släppet, men du kan förstås räkna med många förändringar och förbättringar också. SkalHuset.se är väl pålästa kring alla rykten som än så länge omgärdat Samsungs tre nya flaggskepp. Har du redan en S21, S21 Plus eller S21 Ultra? Då kan det kanske vara intressant att veta vilka specifikationer som lär skilja sig mest från din nuvarande lur när du köper en enhet från S22-serien.

Annorlunda skärmstorlekar

Flera källor påstår att skärmstorleken på Galaxy S22 och Galaxy S22 Plus kommer bli mindre än hos föregångarna. Om du däremot väljer S22 Ultra får du en liten ökning i skärmstorlek från S21 Ultra. Förändringarna är dock i princip minimala och lär knappast påverka din upplevelse nämnvärt.

Bättre kamerafunktioner

När det gäller kamerafunktioner förväntas stora, positiva förändringar ske. För S22 och S22 Plus får du mest troligt en huvudkamera på 50 megapixlar vilket innebär en enorm förbättring från S21. När det gäller Ultra-modellen är beskedet lite mer oklart, men en läcka hävdar att huvudkameran kan hamna på hela 108 megapixlar. Det innebär att du får dubbelt (nästan i alla fall) så hög upplösning än med S21 Ultra!

Förändringar i batterikapacitet och laddningshastighet

Även batterikapaciteten skiljer sig från föregående serie. Här blir dock förändringen till det sämre eftersom storlekarna på batterierna sägs kunna minska, förutom på S22 Ultra som behåller samma storlek. Med det sagt ligger batterikapaciteten enligt en läcka i så fall på ungefär 3700, 4600 och 5000 mAh vilket är långt ifrån dåligt. Laddningshastigheten sägs i sin tur kunna förbättras från S21-seriens 25 watt till hela 45 eller 65 watt. Detta är dock inte helt klarlagt ännu.

Samsung Galaxy S22

Själva utseendet på Galaxy S22 förväntas likna S21 i ganska stor utsträckning. Dimensionen på skärmen kommer med stor sannolikhet att minska – från 6,2 till 6,06 tum – men annars lär S22 i princip vara enäggstvilling med S21. Luren kan komma att tillverkas i stilrena kulörer som grönt, roséguld, vitt och svart så att du enkelt kan hitta en variant som passar din personliga smak. Skärmens uppdateringsfrekvens sägs ligga på 120 Hz vilket ger dig en oerhört mjuk navigering bland menyer och appar, och med den integrerade FHD+-upplösningen kan du räkna med ett skarpt och krispigt innehåll på skärmen. 

Chipet är 5G-kompatibelt precis som på Galaxy S21 vilket innebär snabb och stabil streaming, blixtsnabb nedladdning och delning samt en exemplarisk spelkänsla. Det förmodade batteriet på 3700 mAh räcker i sin tur gott och väl för en hel dags användning. Huvudkameran lär som tidigare nämnt ha en upplösning på hela 50 megapixlar, men du får också en ultravidvinkel- och telephoto-sensor på 12 megapixlar vardera.

Samsung Galaxy S22 Plus

Det finns en chans att Galaxy S22 Plus får en något plattare baksida och ett annat kameraarrangemang medan skärmen som sagt kommer minska från 6,7 till 6,55 tum. Annars lär du känna igen luren rent designmässigt från S21 Plus. S22 Plus kommer erbjudas i samma färger som S22 och även ha precis samma kamerafunktioner, uppdateringsfrekvens och FHD+-upplösning.

Så varför välja Galaxy S22 Plus istället för vanliga S22:an? Först och främst är 6,55-tumsskärmen ganska mycket större vilket passar utmärkt för dig som gärna maximerar din mobilupplevelse. Batteriet är som sagt också starkare med sin kapacitet på ungefär 4600 mAh.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung har verkligen inte sparat på krutet när det gäller Ultra-modellen. Det finns flera anledningar till att ordet “ultra” fått en plats i produktnamnet! Med Galaxy S22 Ultra kan du räkna med en enorm skärm på hela 6,88 tum och en maffigare QHD+-upplösning som bidrar med användarupplevelse utom denna värld. Det ryktas också om att Galaxy S22 Ultra kommer vara den enda luren ur serien som utrustas med LTPO-skärm, vilket också innebär att enheten lär ha en variabel uppdateringsfrekvens.

Även designen på S22 Ultra skiljer sig åt från de två andra modellerna ur serien. Här verkar det som att teknikjätten inspireras av Galaxy Note-serien och ger därmed mobilen en kantigare design. Enligt flera läckor ska färgerna på S22 Ultra gå i mörkrött, svart och vitt. Det är däremot kamerafunktionerna som får S22 Ultra att sticka ut som mest! Först fick vi höra att enheten skulle få en huvudkamera på 200 megapixlar, men en senare rapport hävdar att den lär hamna på 108 megapixlar. Förutom huvudkameran får du även två stycken telephoto-kameror och en ultravidvinkel-kamera på 12 megapixlar vardera. Om du tyckte att upplösningen var grym på S21 Ultra lär du alltså trilla av stolen när du testar kamerafunktionerna på S22 Ultra för första gången.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen