• Fri brevfrakt (spårbart från 59kr)
  • Kundservice vardagar mellan 08.00 - 20.00
  • Öppet köp i 90 dagar

 Fri brevfrakt

 90 dagars öppet köp

Kundservice vardagar mellan 08.00 - 20.00

Trådlösa laddare

Trådlösa laddare – Kombinerar funktion och design!

För den som missat tåget med trådlösa laddare är det god tid att hoppa på nu. Det som inledningsvis bara var en produkt för de allra mest teknikintresserade har nu utvecklats så pass väl att det blivit en i det närmaste oundgänglig produkt i det moderna och praktiska hemmet.

Rent praktiskt är en av de stora fördelarna att slippa sladdhärvor och det eviga dilemmat med laddningskablar som slits och förlorar sin funktion. Det finns även fina fördelar ur ett säkerhetsperspektiv.

Vi går vidare och tittar lite på tekniken bakom den i nuläget absolut vanligaste typen av trådlös laddning, nämligen QI-laddning.

QI-laddare – Modern teknik för att ladda din telefon!

Tekniken och snabbheten för QI-laddare har accelererat de senaste åren. Från att mest ha varit ett elegant men mindre effektivt alternativ till den traditionella laddaren har den idag många gånger en effekt som är uppe och mäter sig med sin tråddrivna motsvarighet.

Viktigt – Är din telefon kompatibel?

Två faktorer är centrala när du ska titta på hur din mobil ska kunna laddas trådlöst och effektivt. Dels vill du ta reda på vilken effekt laddaren kommer med och dels måste du ha koll på vilken effekt din telefon klarar av att ta emot. Annars riskerar du att sitta med en grymt bra laddare som din telefon inte kan nyttja till fullo. Detta är särskilt viktigt att tänka på om du har en äldre modell av telefon.

[DIESEL TRÅDLÖS LADDARE 10W SVART, 499kr. Köp här: https://skalhuset.se/laddare-och-kablar/tradlosa-laddare/tradlos-laddare-10w-svart-0/

QI – Tekniken bakom!

När man talar om QI brukar man skilja mellan två olika typer.

Induktiv laddning

Induktiv laddning är det vanligaste och snabbaste sättet att ladda. Här är det centralt att laddaren och telefonen placeras nära varandra för att möjliggöra full effekt för laddningen. Principen är att ju längre avståndet blir mellan enheterna desto långsammare blir laddningen. Därför kan det vara bra att ha i åtanke att ett tjockt skal kan försämra effekten, eller till och med förhindra trådlös laddning. Som tumregel kan man tänka sig att under 7mm är ett bra avstånd att hålla sig inom för god effekt.

Resonant laddning

När vi talar om resonant laddning är det vanligtvis i förhållande till inbyggda laddare. Detta skapar givetvis ett längre avstånd mellan enheterna och innebär i de allra flesta fall att laddningen blir mindre effektfull. 

Om din telefon är QI-kompatibel fungerar den bra till båda dessa typer av laddningssytem.

PMA – Konkurrenten till QI

Om vi backar några år tillbaka i tiden var PMA en stor konkurrent inom trådlös laddning, men är idag helt akterseglade. 

När vi nu har lite koll på tekniken bakom ska vi gå vidare och titta på lite för- och nackdelar med en trådlös laddare gentemot en traditionell laddare.

[NOMAD BASE STATION PRO SVART, 2 495kr. Köp här: https://skalhuset.se/laddare-och-kablar/tradlosa-laddare/base-station-pro-svart/

Fördelar med trådlös laddare

Bekvämlighet – Slipp sladdarna!

Bekvämlighetsfaktorn är en given fördel och en stor anledning till att komplettera med en trådlös laddare. När du väl har fått upp smaken för att bara kunna lägga och plocka upp telefonen istället för att fippla med att sätta i laddningskabeln är det svårt att gå tillbaka.

En bra jämförelse kan vara att när du vant dig vid Face-ID/ansiktsigenkänning är det svårt att tänka sig något annat sätt att låsa upp telefonen. 

Utseende – Rent och snyggt

För den som inte tycker att sladdhärvor och kablar är det mest estetiska att pryda sitt hem med är den trådlösa laddaren en grymt bra produkt. De trådlösa laddarna kommer i en rad olika varianter och med många olika typer av design och utformning. Detta gör att du får möjligheten att köpa en trådlös laddare som kan användas som inredningsdetalj i bästa fall. Alltså en mycket bra produkt för dig som gillar att ha det rent och avskalat i hemmet.

Sladden – Slipp se den söndernötta sladden

Det är knappast någons favoritsyssla att långsamt se sin laddningskabel nötas ned tills plasten öppnar sig och kablarna sticker fram. Inte sällan sker detta sönderfall tillsammans med att laddaren fungerar sämre och sämre för att slutligen ge upp.

I värsta fall har du även djur hemma, vilka ibland har en fäbless för att antingen gnaga på kablarna eller ta en springtur rakt in i sladden med resultatet att elektroniken rasar i golvet.

Med den trådlösa laddaren kan du lägga det bakom dig och aldrig mer behöva se kopparledningarna kika fram och vittna om funktion i förfall.

Säkerhet – Slipp faran med utnötta kablar

Ur ett perspektiv där brandsäkerhet står i fokus kan den trådlösa laddaren också ha en fördel. Att använda sig av uttjänta kabelladdare innebär många gånger en ej försumbar risk för elfel och medföljande brand. Detta kan vara en bra sak att ha i åtanke.

Priset – Billigare än du tror!

Högteknologisk apparatur kommer vanligtvis med ett pris som inte alltid är helt förmånligt, men i fallet med trådlösa laddare behöver det inte alls vara så. Många gånger kan du hitta en trådlös laddare med hög kvalitet som faktiskt kostar ungefär lika mycket eller till och med mindre än en laddare med sladd - goda nyheter för dig som bekymrat dig för om det är en investering värd priset!

Som med alla produkter finns det även vissa nackdelar som vi ska kika på.

[SANDBERG TRÅDLÖS LADDARE MARBLE ROSA, 399kr. Köp här: https://skalhuset.se/laddare-och-kablar/tradlosa-laddare/tradlos-laddare-marble-rosa/

Nackdelar med trådlösa laddare

Den stora nackdelen är givetvis att laddningen vanligtvis kommer med en lägre effekt än vad vi ser hos laddare med kabel. Detta innebär att laddningen generellt sett helt enkelt tar lite längre tid. Som tumregel kan du räkna med en effekt på upp mot 60-80% jämfört med en bra laddare av kabelmodell.

Du kan också bli en aning begränsad i vilken typ av skal du kan använda. Trådlösa laddare är vanligtvis inte kompatibla med alltför tjocka skal eller skal vars material hindrar signalerna från att nå fram.

En sista viktig sak att tänka på är att du inte bör använda mobilskal där du även förvarar dina betalkort. Detta då betalkorten kan påverkas och tappa sin funktion om de utsätts för långvarig kontakt med laddytan. Var också noggrann med att ditt mobilskal inte har magneter eller metaller i sig då det kan påverka eller skada laddytan. Om du alltid vill vara på den säkra sidan bör du alltså vara noggrann med att kolla upp vad ditt skal innehåller alternativt alltid ta av skalet nä du ska ladda din telefon.

[BASEUS INTELLIGENT SENSING BILHÅLLARE MED TRÅDLÖS QI LADDNING SVART, 399kr. Köp här: https://skalhuset.se/laddare-och-kablar/biltillbehor/intelligent-sensing-bilhallare-med-tradlos-qi-laddning-svart/

Sammanfattning

För att summera tycker vi att den trådlösa laddaren idag når upp i så pass bra kapacitet att den är att betrakta som en självklar inventarie i varje modernt hem. Vi anser även att man inte alltid behöver tänka att det är det ena eller det andra. Att ha en snygg och trådlös laddare i hemmet och samtidigt komplettera med en laddare av kabelvariant ser till att du både får ha kakan och äta den.

Det finns även en rad olika modeller att välja mellan så du behöver inte bekymra dig för att behöva köpa ett exemplar som egentligen inte faller dig i smaken rent designmässigt. Så om du gått och funderat kring huruvida du ska köpa en trådlös laddare eller inte hoppas vi att du fått tillräckligt med kött på benen för att fatta rätt beslut nu. 

Om du skulle ha fler frågor är du givetvis alltid välkommen att kontakta vår trevliga och kompetenta kundtjänst som alltid är redo att hjälpa dig fatta ett beslut som ligger i linje med dina önskemål.

Slutligen vill vi önska dig och dina nära en riktigt trevlig dag och tack för att du läste!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen