• Fri brevfrakt (spårbart från 59kr)
  • Snabba leveranser med Instabox
  • Öppet köp i 90 dagar

 Fri brevfrakt

 90 dagars öppet köp

Vad är MagSafe?

MagSafe - Nästa generation i trådlös laddning!

Trådlösa laddare har blivit vanligare och vanligare, och många har nog hunnit vänja sig vid den nya tekniken. Kanske har nyhetens behag börjat falna, och det har börjat bli irriterande att behöva lägga telefonen precis mitt på laddaren och ändå få sämre laddningseffekt än med en kabelladdare. Därför är det med lättnad vi välkomnar Apple MagSafe som ny standardsättare för trådlösa laddare!

Eftersom dagens MagSafe-system bara har funnits ute i några månader undrar kanske en del:

1. Vad är MagSafe? 

2. Hur kan jag använda MagSafe? 

Och, kanske viktigast: 

3. Är MagSafe något för mig?

Då ska vi svara så gott vi kan på dina frågor och försöka leda dig rätt i pryldjungeln!

 

[Apple Magesafe-laddare, 499kr. Köp här: https://skalhuset.se/mobiltillbehor/apple/magsafe-tillbehor/magsafe-laddare/]

[Spigen Mag Fit Vit, 229kr. Köp här: https://skalhuset.se/mobiltillbehor/apple/magsafe-tillbehor/mag-fit-vit/ ]

 

1. Vad är MagSafe?

MagSafe lanserades egentligen redan 2006 som den magnetiska delen i laddningssladden till MacBook Pro-familjen. Laddarens kontakt fästes vid datorns strömingång med en magnet, så att man enkelt kunde koppla in och ur sladden utan att behöva trycka in kontakten i datorn. Denna snillrika uppfinning gjorde till exempel att datorn tryggt stod kvar vid plötsliga ryck i sladden, och inte föll i golvet ens om någon råkade snubbla på din strömsladd!

Dagens MagSafe har tagit idén med magnetism vidare, men nu är det del av ett nytt system för trådlös laddning till iPhones. MagSafe-familjen består egentligen av två huvuddelar:  

MagSafe-laddare och MagSafe-kompatibla telefonskal. Laddaren ser ut som en liten rund dosa, som man fäster på telefonens baksida. Både laddaren och telefonskalet har varsin inbyggd magnetisk ring, och tillsammans fäster de telefonen i perfekt position på laddaren. Det är det här som får MagSafe att stå ut från andra trådlösa laddare: Laddningen blir enklare och mer effektiv, eftersom du inte längre behöver lägga telefonen precis mitt på laddaren för att få bästa effekt. Din iPhone hamnar automatiskt i bästa läge med hjälp av magneterna och kan då laddas med en effekt av upp till 15 watt jämfört med de 7,5 watt du får av de tidigare Qi-laddarna. 

[MOFT X ADHESIVE PHONE STAND CARBON BLACK, 299kr. Köp här: skalhuset.se/specialkategorier/popsockets-och-andra-mobilgrepp/x-adhesive-phone-stand-carbon-black/

 

[SPIGEN IPHONE 12 PRO MAX SKAL MAG ARMOR MATTE BLACK, 349kr. Köp här: skalhuset.se/specialkategorier/magsafe-kompatibla-skal/iphone-12-pro-max-skal-mag-armor-matte-black/

 

2. Hur kan jag använda MagSafe?

Den magnetiska laddaren används tillsammans med de magnetiska skal som finns till iPhone 12 mini, iPhone 12, iPhone 12 Pro, och iPhone 12 Pro Max (För iPhone 11 finns andra alternativ). När du har fäst skalet på telefonen och kopplat in MagSafe-laddaren till ett strömuttag sätter du telefonens baksida mot laddaren, så drar magnetismen telefonen till rätt läge för optimal laddning. Klart!

Det finns även ett stort urval av MagSafe-tillbehör som gör laddningen ännu mer bekväm. Spigen Mag Fit ger dig en fast laddningsstation och håller din laddare på sin plats, så att du enkelt kan ta loss telefonen när den laddat klart. Hållare som den här låter dig stilrent placera telefonen där den syns och blir som snyggast. För att hålla koll på dina kort finns det även MagSafe-kompatibla korthållare som enkelt kan fästas eller tas bort med samma sorts magnet som laddaren. Här kan du välja och vraka bland olika funktioner, såsom stativfunktion och RFID-blockering. Ett annat supersmart tillbehör designat för just MagSafe kommer från företaget MOFT, nämligen ett stativ. Med hjälp av dubbla magneter är installationen busenkel, den bara snappas på telefonens baksida. En rejäl fördel jämfört med andra stativ är att denna enkelt kan tas bort för att ladda telefonen trådlöst, via exempelvis MagSafe-laddaren. Bekvämligt, enkelt och snyggt, det blir inte bättre än så. Om du vill göra din laddare mer personlig finns dessutom skal till själva laddaren. Kort sagt finns det många möjligheter att använda din MagSafe-laddare på ett sätt som passar just dig, och om tillbehörsutvecklingen fortsätter är det snart bara din fantasi som sätter gränserna!

[Spigen korthållare MagSafe Valentius Svart, 249kr. Köp här: https://skalhuset.se/mobiltillbehor/apple/magsafe-tillbehor/korthallare-magsafe-valentinus-svart/

 

[P33 hållare till MagSafe-laddare silver, 199kr. Köp här: https://skalhuset.se/mobiltillbehor/apple/magsafe-tillbehor/p33-hallare-till-magsafe-laddare-silver/

 

3. Är MagSafe något för mig?

Om du har en iPhone 12 mini, 12, 12 Pro eller 12 Pro Max så kan MagSafe vara ett intressant alternativ för din telefons laddning. Här listar vi lite för- och nackdelar med MagSafe:

Fördelar med MagSafe

Säkert och bekvämt 

Precis som alla andra trådlösa laddningssystem gör MagSafe laddningen säker: Du slipper risken att utnötta kablar orsakar elfel, kabelbrand eller stötar. Dessutom är det bekvämt: När du har vant dig vid magnetens automatiska rättplacering kommer den kännas lika naturligt som att låsa upp telefonen med ditt fingeravtryck. Med MagSafe blir laddningen dessutom perfekt — varje gång.

Snyggt och praktiskt

Förutom säkerhetsaspekten så är kablar ofta fula och i vägen, de orsakar sladdhärvor och kan vara svåra att hitta. Med MagSafe slipper du inte bara sladdproblemen: Du kan enkelt placera telefonen där den syns och du kan hitta den, och laddaren kan lätt göras så stilren att du kan ha den framme hela tiden. Goda nyheter för dig som letat dig galen efter en telefon som ligger på laddning i något undangömt hörn!

Nackdelar med MagSafe

Om du använder en korthållare till din telefon så måste du oftast ta bort den innan du laddar telefonen. Detta är dels för att laddningen ska kunna ske effektivt, men också för att laddarens magnet och strömöverföring inte ska påverka dina kort. Lyckligtvis är det snabbt gjort, eftersom MagSafe-kompatibla korthållare fästs med en magnet på telefonen.

Precis som med äldre trådlös laddning så skapar MagSafe en begränsning i vilka skal du kan använda till din telefon. Det finns dock fortfarande många kompatibla skal att välja på!

Sammanfattning

Sammanfattningsvis tycker vi att MagSafe har höjt standarden inom trådlös laddning och en gång för alla gjort trådlöst till ett funktionellt alternativ till sladd-laddning. Dessutom, precis som med tidigare trådlösa laddare — vem har sagt att man måste välja? En stilren magnetisk laddare i vardagsrummet kan lätt kombineras med en diskret placerad kabelladdare i sovrummet till en snygg, praktisk och rakt igenom effektiv helhetslösning för din telefon.  Dessutom finns många MagSafe-kompatibla skal att välja mellan, så de absolut flesta kan hitta en design som passar deras tycke och smak.

Hoppas att vi kunnat hjälpa dig hitta lite bättre i mobildjungeln och att du nu står bättre rustad inför ditt nästa mobilbeslut!

Om du skulle ha fler frågor, så är du hjärtligt välkommen att tala med vår kunniga kundtjänst som mer än gärna hjälper dig fram till vad som passar just dig, till exempel i chatten här nere till höger!

Produkten har blivit tillagd i varukorgen