• Fri frakt över 200kr (spårbart från 59kr)
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 90 dagar

  Fri frakt över 200kr

  90 dagars öppet köp

iPhone 14 - nyheter, rykten och lanseringsdatum

iPhone - en garanterad succe.

Direkt efter att den senaste iPhonen har släpps så börjar ryktena om nästa, troligtvis kallad iPhone 14. Nedanför kan du hitta det senaste skvallret (och nyheter) om nästa Apple iPhone, vi uppdaterar kontinuerligt så fort det finns rykande färsk information.

Kort sammanställning av vad det pekar på i nuläget:

Namn: iPhone 14
Release: September 2022
Display: 120hz (uppdateringsfrekvens)
Minne: Upp till 1 terabyte
Design: Liknande iPhone 13-serien

 

Vad kommer iPhone 14 heta? 

Namnet på nästkommande modell är ganska osäkert just nu, ryktena pekar på iPhone 14 eller iPhone 13s. Apple har tidigare använt S när det endast handlar om små uppdateringar, oftast ren intern hårdvara (ex. processor). 2018 när generationen efter iPhone X fick namnet iPhone Xs, innan dess var det 2016 när iPhone 6 när nästa års generation blev iPhone 6s.

Det kan även vara så att Apple helt enkelt hoppar över 13 (eftersom det är förknippat med otur) och går direkt till iPhone 14. Vissa andra företag har gjort detta med siffran 4, i Kina låter 4 nämligen som ordet “död” och eftersom Kina är en sådan extremt stor marknad har andra tillverkare helt enkelt hoppat över 4. Apple valde däremot att följa nummerserien som vanligt och släppte iPhone 4, så att de i detta fallet skulle gå direkt från iPhone 12 till iPhone 14 för att slippa 13 känns inte alltför troligt.

 

Hur kommer iPhone 14 se ut?

iPhone 14 kommer med all säkerhet ha en väldigt snarlik design som den föregående iPhone 12-serien, alltså ganska platt och fyrkantig. Apple är ett företag som inte år efter år fokuserar på att uppdatera designen, utan satsar istället “all-in” på att uppgradera insidan. 

Det ryktas däremot att “notchen”, “flärpen” eller “hacket” i toppen på framsidan kommer förminskas lite, både på höjden och bredden. Skillnaden kommer troligtvis inte vara någon enorm, men en millimeter här och där är bättre än ingenting. Drömmen är ju att helt slippa den “notchen”, men det verkar inte komma till iPhone 14 utan det blir nog framåt 2023.

 

Får iPhone 14 120hz skärm?

Skärmen verkar få en rejäl uppdatering till iPhone 14-serien, det verkar nämligen som att uppdateringsfrekvensen (hertz eller “hz”) kommer höjas från nuvarande 60 till 120. Det innebär att skärmen kommer uppdateras 120 gånger i sekunden, alltså dubbelt så snabbt jämfört med alla tidigare modellerna. En förändring som garanterat kommer märkas av, för att citera ett multum av olika forum: “Once you go 120hz you never go back”, alltså när du bytt till 120hz är det omöjligt att gå tillbaka.

Snack går även om att iPhone 14 kommer få en inbyggd fingeravtrycksläsare direkt i glaset/skärmen, som många andra konkurrenter har. Något som är speciellt för just Apple är deras världsledande “FaceID”-teknik, extremt säker, snabb och enkel att använda. Sedan kom Covid-19 och alla började bära mask - vilket gör att FaceID helt enkelt inte fungerar. Många hoppas därmed att en sensor för att identifiera sig via fingeravtryck (TouchID) kommer göra en comeback till iPhone 14, vilket mycket pekar på inte är någon omöjlighet.

 

Vilken kamera får iPhone 14?

Kameran är en sådan basal del i smartphones, många väljer telefonmodell efter vilka kameror som erbjuds. På denna fronten har det faktiskt varit ganska tyst, inga stora genombrott. Historiskt sett har Apple lyckats hålla det ganska tyst när det kommer till just kameran, oftast läcker information ut om ex. hur många sensorer/linser som kommer finnas, men deras exakta specifikationer brukar vara osagt.

I ärlighetens namn kan man nog inte vänta sig något revolutionerande, kameror i smartphones är så långt fram i tekniken att det just nu inte finns så mycket nytt på marknaden. Visst kommer det bli något lyft, troligtvis en större huvudsensor, skarpare vidvinkel och kanske bättre zoom. Men generellt kan vi förvänta oss ungefär samma sak som iPhone 12, fast lite bättre.

 

När kommer iPhone 14?

September har alltid varit en speciell månad, speciellt hos Apple. Just 2020 blev lite speciellt och lanseringen försköts tills oktober, men alla källor pekar just nu på att Apple kommer återgå till det vanliga och släppa iPhone 14 i september. Oftast brukar det ske första eller andra tisdagen i september, vilket är antingen den 7 eller 14 september. 

Därefter brukar det ta ungefär 10 dagar innan telefonen faktiskt finns att köpa, så har det i alla fall varit tidigare år. Covid-19 stökade till en del när iPhone 12 släpptes och det gjordes istället i 2 etapper, vilket också kan hända med iPhone 14. Förhoppningsvis rullar allt på som det ska och iPhone 14 borde finnas redo att köpa från den 17 eller 24 september.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen